Ramon Sarró i Burbano (Barcelona, 1900-1993) es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona l’any 1923.

 

En acabar, desprès d’una curta activitat com metge rural, va completar la seva llicenciatura amb una estada de dos anys a Viena (1925-1927), després de ser acceptat per psicoanalitzar el grup que liderava el professor Sigmund Freud. El seu anàlisi el va fer amb Helene Deustch. En tornar a Barcelona va treballar en diferents hospitals i va ser professor universitari.

Dr. Ramon Sarró

Al 1950 va guanyar les oposicions a la càtedra de psiquiatria de la Universitat de Barcelona, que va ocupar entre 1950 i 1970, anys en què també va dirigir el Servei de Psiquiatria de l’Hospital Clínic de Barcelona.

 

Persona d’una gran inquietud intel·lectual, va mantenir una postura eclèctica i pragmàtica cap als avenços i canvis que va experimentar la psiquiatria durant la segona meitat del segle XX. Va mantenir col·laboracions amb els principals psiquiatres i pensadors de l’estranger, incorporant al nostre entorn els avenços i innovacions que es van viure durant aquest període.

 

El professor Sarró va ser una persona d’una immensa cultura i erudició, que va plasmar en gran nombre d’articles i comunicacions. Lector infatigable, va col·leccionar al llarg de la seva vida una biblioteca que va arribar als 60 mil exemplars, que conjuntament ab els fons documental donà a la seva mort a la Biblioteca de Catalunya.

Metge psiquiatre. Bibliòfil.

Barcelona, 1900-1993 

Tel: 93 451 59 40

C/ Provença 156, 4rt 3ª            08036  -  Barcelona

© 2020 Centro Médico Sarró

psiquiatra salvador sarró, psiquiatra dr sarró, psiquiatra barcelona, psiquiatra en barcelona, psiquiatra online toc, depresión, ansiedad, insomnio, esquizofrenia, bipolar
neurólogo eduard tolosa, neurólogo dr tolosa, neurólogo barcelona, neurólogo en barcelona, neurólogo online, discinesias, distonias, enfermedades neurodegenerativas, temblor, trastornos del movimento

Última actualización: 20 de abril de 2020